Menu

Docent Mens en Gezondheid (DR009)

Type functie

Omschrijving instituut / organisatieonderdeel

Uitstekend onderwijs moet vanzelfsprekend zijn en heeft een goede ondersteuning nodig. ROC West-Brabant (Trivium, Etten-Leur), draagt hier aan bij. De Rotonde is een specifieke VMBO school en is onderdeel van de VMBO entiteit van ROC West-Brabant. Naast De Rotonde maken Prinsentuin in Andel, Prinsentuin in Oudenbosch, Steenspil in Halsteren, Pomona in Bergen op Zoom, Effent in Oosterhout, Scala in Teteringen, Prinsentuin van Cooth en de Praktijkschool in Breda hier onderdeel van uit. De Rotonde is een school voor leerlingen die vanwege didactische en/of sociaal-emotionele problematiek (nog) niet op een reguliere vmbo school geplaatst kunnen worden. Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs op De Rotonde is speciaal ingericht op deze leerlingen. De Rotonde  beschikt over de expertise en ondersteunende middelen om de problemen boven water krijgen en te kunnen begeleiden en  beschouwt het als haar  taak de leerling op het juiste moment de juiste hulp te bieden. Op De Rotonde krijgt iedere leerling de ondersteuning en aandacht die hij/zij verdient. Meer informatie over de school kun je vinden op de website www.derotondebreda.nl. Binnen De Rotonde zijn we op zoek naar een Docent Mens en Gezondheid,de docent wordt ook ingezet voor 2 lessen TOPS (een programma voor beroepen oriëntatie).

Functieomschrijving

Als Docent  Mens en Gezondheid verzorg je lessen en alle daarbij behorende werkzaamheden op VMBO-niveau. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het mee  ontwikkelen van het onderwijs binnen de vestiging

Functie-eisen en competenties

Naast in ieder geval een tweedegraads bevoegdheid  VO biologie , beschik je als Docent Mens en Gezondheid  over diverse didactische en methodische technieken.  Verder ben je in staat in te spelen op vernieuwingen in het onderwijs en werk jij het liefst in een professionele omgeving waarin integriteit en zelfontwikkeling een belangrijke rol spelen. Daarnaast heb je ervaring in onderwijsuitvoering en het samenstellen, ontwerpen en ontwikkelen van onderwijsprogramma’s. Belangrijke competenties zijn:

  • Begeleiden, faciliteren, motiveren en stimuleren van leerlingen;
  • Resultaatgericht;
  • Vaardig in klassenmanagement;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
  • Analyseren van ontwikkel- en leervragen;
  • Samenwerken met collega’s.

 Contacten en context
Je hebt contact met leerlingen en ouders  om de studieloopbaandoelstellingen van de leerlingen te bereiken. Daarnaast heb je ook contact met je leidinggevende, teamleden en andere collega’s over onderwijsontwikkeling, -uitvoering en -organisatie en je eigen professionele ontwikkeling. Tevens onderhoud je contact met het werkveld over relevante ontwikkelingen.

Toelichting op de sollicitatieprocedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Je cv kun je voor 7 juli 2018 middels de knop 'Solliciteren' uploaden.

Contactpersoon en –gegevens
Heb je vragen over de vacature en/of sollicitatieprocedure? Neem dan contact met ons op.